Skip to content
February 3, 2011 / alhumaeiraa

My new blog…

Please welcome…

Silalah berkunjung ke laman baru ku…

December 25, 2010 / alhumaeiraa

Baru dapat cloth diapers baru..

Assalamualaikum, salam pertemuan di angin lalu

Last week, on thursday, ku dapat kiriman parcel pesanan daripada ezmotherhood.com..3 helai new diaper, satu cam kat atas My Precious Baby Lavender Fleece Cover.Ini adalah cover yang dipakai sebagai pelindung, jadinya pada kebiasaan kita pakai fitted diapers kat dalamnya..

Yang second pulak, ini dia…++++

Cantik jahitannya, diperbuat drp bamboo, brand Motherease, Motherease Sandy’s Diaper ..Ia adalah fitted diaper, means sekiranya nak pakai kena pakaikan sekali cover.Kalau beli diaper, disertakan sekali, satu bamboo insert..Ku tak sabor pakaikan kpd baby Nur..

Ini gambar yg ke 3..

Ini pulak ialah fitted diaper gak, brand Freshbots. Tapi ia adalah konsep 2 in one..yakni jika pakai, tidak perlu insert sebab insert dah dijahitkan sekali dah..Tapi kalau dipakai long hours advissable, pakai cover takut nanti terbocor…hehe…

November 14, 2010 / alhumaeiraa

Beli insert hemp..

Kelmarin, ku beli dua helai insert hemp..Tak sabar rasanya nak pakai kat baby Nur..

Antara kelebihan insert hemp:

Tahan lasak, berkebolehan untuk menjadi lebih lembut selepas penggunaan berterusan, daya serap yang lebih tinggi berbanding microfiber (lebih sesuai untuk penggunaan waktu malam), bahan yang semulajadi (lebih environmental), mempunyai sifat anti-bakteria semulajadi,pemakaian di cuaca sejuk ataupun panas.

Insert hemp: Diperbuat daripada kayu tanaman hemp. Lazim digunakan sebagai bahan asas untuk fitted diaper, lapisan atas pocket diaper dan sebagai insert.

October 25, 2010 / alhumaeiraa

Alhamdulillah, we make it..

Emm..Dah lama tak online since ade a little problem nak dapat internet..

Eniway, tanggal 3 Ogos baru ni, tarikh bersejarah, my convocation day..Alhamdulillah, ada lagi rezeki ummi walau macamana banyak halangan dan dugaan..

Emm.. segala puji dan syukur kpd Allah…

July 11, 2010 / alhumaeiraa

My new discovery…

Selepas selesai Majlis Penutup Hari Perkhemahan Perdana peringkat sekolah, daku pergi merayap ke Pasar Ahad berhampiran sekolah ku..

Tetiba, ku terpandang sejenis buah yg menjadi buruan ku selama ini, lantaran satu post dlm web susuibu.com…Jeng jeng jeng , buah longan..Ku beli 2 kilo buah longan, harga RM7..

Malam ni, ku cuba makan dua biji aje buah longan..Wowwww…marvelloous, the income is incredible..Susu badan ku bertambah meriah..Alhamdulillah Ya Allah!

Semua ini rezeki Baby Nur…

July 11, 2010 / alhumaeiraa

Perkhemahan Perdana

Weekend ini, sekolah ku adakan Perkhemahan Perdana Bersepadu peringkat sekolah. Daku tidur kat sekolah (dalam khemah uuu…) selama dua malam..

Sementara Baby Nur pula bermalam dengan her Abei..Itulah pengorbanan seorang guru..Tapi, apabila ahli perkhemahan under kelab kita ada yg tak beri kerjasama..Emm sesak jugak la dada, nak settle..

Alhamdulillah, kelab ku dapat no 4 daripada 6 kelab semuanya.Sebenarnya our kelab dapat no. 2,beza 1 mata drp yg johan..Tapi, mungkin masih belum rezeki kami lagi, kami end up di tempat ke 4..Anyhow, alhamdulillah… 🙂

July 6, 2010 / alhumaeiraa

First day at nursery

Alhamdulillah, harini Baby Nur masuk nursery kat sekolah ku. Tengkiu tuan pengetua yg prihatin..Ku risau gak takut-takut Baby menangis..Dalam hati asyik berdoa agar Baby Nur takde ape ape..

Emm..rasa masa cam lama nak berlalu..Tut tut…dah tiba waktu balik 2.30 petang..jeng jeng jeng, sekolah dah dismiss..
Ku pergi ambik Baby Nur kat nursey, alhamdulillah Baby Nur masih tidur.Adik yg jaga kat nursey kata Baby Nur, ok , cuma menangis kalu takde orang kat dia..Emmm…alhamdulillah..

Ku suka…:) hehehehe